Fényes Fight Team Sportegyesület

Grappling

Mi a grappling?
Egy ” harcművészet” és küzdő sport is egyben, amely megadja a képességet arra, hogyan védd meg saját magad egy nagyobb ellenféllel szemben az erőd és a megfelelő technika alkalmazásával. Az alapját a birkózó illetve judo technikák adják, de legnagyobb részét a Brazil Jiu-Jitsu képezi, mely szintén a judo módosított változata.
Tartalmaz földre viteleket, dobásokat, de a “pusztító” földharc technikák miatt híresebb. Egyre jobb pozicionálást érsz el – és így tudod alkalmazni a számos fojtást, fogást, feszítést (a testrészek csatlakozási pontjainak manipulálását) – ez a grapplingben a kulcs.
De mint minden harcművészet, csak azért mert megvan a képességünk , hogy lefojtsunk vagy kárt okozzunk valakiben, nem azt jelenti, hogy kell is, más szavakkal ez a fajta edzés felelősségtudattal jár.
Verseny, vagy akár csak hobbi célból is ajánlott sportolási lehetőség.
földharc (más néven grappling) egyfajta hibrid küzdősport, amely nem alkalmaz ütéseket. A stílust a hagyományos birkózás, a dzsúdzsucu, a szambó, judo és más, alávetéses fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki. 2006 óta a Nemzetközi Amatőr Birkózó Szövetség hivatalosan is rendez földharc-világbajnokságokat férfi és női kategóriában. A földharc fontos szerepet tölt be az MMA-ban is és effektív önvédelmi technikának tartják. Magyarországon 2010-ben rendeztek először országos földharcbajnokságot; a Magyar Grappling Szövetség (formáját tekintve országos sportági szakszövetség) szervezi.
.
.
.
Edzéseket tartja:    Zeke Zsolt, +36 30 288 2141
Edzések időpontja: Kedd, Csütörtök: 18.00 - 19.00

Kapcsolat

Vezetőedző Fényes Zsolt

Tel: +36 30 505 7931

E-mail: fenyesfightteam@gmail.com

www.facebook.com/fenyesfightteam

www.instagram.com/fenyesfightteam

Nyitvatartás:

Hétfőtől - Péntekig: 7.00 - 22.00
Szombat:     7.00 - 20.00
Vasárnap:    9.00 - 18.00

Aktuális

Megosztás

Google+